Hvem er vi

Lars Friis - Skoleleder

Team Jelling Friskole

Else Speyermann - administrativ viceleder

Om mig: Jeg er årgang 1976, gift med Rasmus og bor i Thyregod sammen med vores tre børn. 

Min baggrund er blandet. Jeg har en kandidat i historie, men har i mange år arbejdet ved Siemens som indkøber af stål til vindmølletårne.

Jeg er vild med at lave fri skole og min baggrund i kultur, excel ark og bestyrelseserfaring fra mine børns friskole har ført mig her til Jelling Friskole.

God skole er, når vi bruger vores frihed til at skabe gode rammer for undervisningen, til at danne børn og gøre dem nysgerrige på livet omkring dem. God skole er når vi mærker fællesskabet gro og oplever børnene vokse i det. 

Claus Edelmann Rasztar - lærer og souschef

Om mig: Jeg er årgang 1973, gift med Anne-Dorthe sammen har vi tre døtre. Vi bor i Mølholm i Vejle. Tiden udenfor Jelling Friskole bruges på familieliv og vasketøj

Jeg er uddannet pædagog og efterfølgende som skolelærer indenfor natur og teknik, biologi og didaktik. Jeg er også uddannet AKT-lærer og kan køre en stor bus. 

Jeg har en stor passion for cykling og cykler så meget jeg kan.

God skole er, når undervisningen bliver nærværende og eleverne oplever mening ved at tilegne sig viden. Det er fantastisk når det tillærte pludselig opleves som noget nyttigt og genkendeligt. God skole er også bare glade og trygge børn, der ikke er til at stoppe igen.

Line Rosendal - skolesekretær

Om mig: Jeg er årgang 1980 og bor i Jelling sammen med min mand og vores 2 teenage piger.
Jeg har 15 års erfaring som administrativ koordinator i større virksomheder.

I min fritid bruger jeg meget tid med min familie og vores hund. Jeg elsker at bage og lave mad og bruger meget tid i mit køkken. Jeg elsker at rejse og lærer om nye kulturer. Min familie og jeg rejser adskillige gange om året.

God skole er, når undervisningen er differentieret så alle elever er på det niveau hvor de lærer bedst. God skole er hvor hver enkelt elev kender sine styrker og bidrager positivt til fællesskabet.

Jane Rønsholdt Madsen - lærer

Om mig: Jeg er uddannet journalist og lærer. Bor i Fredericia med min mand Klaus og vores tre drenge.

Jeg elsker at udvide horisonten.

God skole er, når eleverne lærer af og med hinanden i et trygt og inspirerende fællesskab.

Asger Rosengaard Lund - lærer

Om mig: Jeg hedder Asger, er årgang 1996 og er forlovet med Line. Jeg er født og opvokset i Kragelund og er uddannet lærer fra seminariet i Jelling. Jeg er en kæmpe fan/nørd når det kommer til alt matematisk, naturfagligt og IT-relateret.
Fritiden bruger jeg sammen med min forlovede og vores lille hvalp Knud, som er en islandsk fårehund. Når Knud ikke er en lille bandit, bruger vi tiden på at se Matador eller andre hyggelige programmer eller dokumentarfilm sammen.

God skole er, en skole hvor der er højt til loftet og plads til forskelligheder.

Vivi Lund Møller - lærer

Om mig: Jeg er uddannet lærer fra 1999, hvor jeg siden har arbejdet på en friskole og en efterskole. 

Jeg elsker at være udenfor sammen med andre. Det kan være at gå ture i skoven eller ved stranden, lave bål og meget mere. Men jeg føler mig rigtig godt hjemme på vandet, især når en båd fører sejl.

God skole er, når alle respekterer hinandens forskellighed, så der kan foregå læring, og der er fokus på fællesskabet. I dette fællesskab er det muligt at læringen også kan foregå på tværs af årgange, så der er mulighed for at skabe nye relationer evt. i forhold til interesser. Dette er muligt, når skole foregår i trygge rammer i samarbejde med børn, voksne og forældre.

Jens Christian Lind - lærer

Om mig: Jeg er årgang 1976 og bosiddende i Urhøj (Vejle) sammen med min familie. Mine interesser er familie, naturoplevelser og ishockey. Jeg er oprindelig sønderjyde, men flyttet til Vejle i 2019. Jeg er uddannet fra Haderslev Seminarium i 2008 og har liniefag i matematik, NT, dansk, fysik/kemi og idræt. Jeg har arbejdet på folkeskole, friskole og en tysk mindretalsskole. Tidligere har jeg arbejdet som laborant/miljøtekniker samt været postbud.

God skole er, når man møder glad i skole og går både glad og klogere hjem igen.

Nanna Bech Søndergård - lærer

Om mig: Jeg hedder Nanna og bor i Vejle sammen med min mand og vores søn. Jeg blev uddannet lærer i Århus i 2022 i fagene dansk, kristendomskundskab og håndværk og design.

God skole er, et sted man som elev og ansat er glad for at opholde sig. Det er et sted, hvor man som elev føler sig hørt og forstået.

Simone Köser - lærer

Om mig: Jeg er årgang 1993, bor på Uhrhøj med min mand og vores 2 drenge. Jeg er uddannet lærer fra Odense Lærerseminarium i 2018 med fagene idræt, engelsk og geografi. Jeg har tidligere arbejdet på en folkeskole i Odense, hvor jeg både arbejdede som tilkaldevikar, barselsvikar, støtte og klasselærer.

God skole er, når der er plads til alle uanset niveau og når man løfter i flok/fællesskabet.

Laura Juul Christophersen - lærer

Om mig: Jeg hedder Laura og er født i 1999. Jeg er oprindeligt fra Sønderjylland, hvor jeg har boet med mine forældre helt ude på marsken indtil jeg flyttede hjemmefra. Jeg læste til lærer her i Jelling og jeg er uddannet i fagene dansk, kristendom og historie. Jeg er vokset op i et meget musikalsk og kunstnerisk hjem, så jeg har en stor passion for disse fag også. Jeg bor til daglig i Vejle i min dejlige lejlighed tæt på gågaden.

God skole er, når børnene føler sig set og hørt af voksne som de ved, vil dem det allerbedste. God skole er når vi nysgerrige sammen arbejder os frem til læring. God skole er når vi vil hinanden det bedste.

Benjamin Frank Johansson - lærer

Om mig: Jeg hedder Benjamin og bor i Fredericia sammen med min forlovede Sarah og vores to børn Matheo og Olivia.

Jeg blev uddannet lærer i 2024 med linjefag i dansk, engelsk og historie. Jeg har sideløbende med studiet arbejdet med udsatte børn og unge i forskellige kommunale tiltag.

Jeg er rigtigt glad for basketball og friluftsliv.

God skole er, når undervisningen er meningsfuld, fællesskabet prioriteres og den enkelte har værdi.

Henrik Skou Kierstein - lærer

Charlotte Gregersen Ryser - lærer

Om mig: Jeg hedder Charlotte og er lærer på Jelling Friskole. Med linjefag i dansk, idræt og billedkunst er jeg klar til at kaste mig ud i både det kreative og det aktive – med samme energi som en kop stærk morgenkaffe! Jeg har en passion for at se eleverne trives og lærer, og jeg tror på, at undervisning skal være både sjov og meningsfuld. Jeg elsker at være en del af et fællesskab, både i og uden for klassen, og jeg ser frem til at skabe masser af gode stunder med både elever og kolleger.

God skole er, som en god smoothie – fyldt med variation, næring og en lille smule overraskelse! Det handler om at blande det faglige med det sociale, så eleverne får en skoldedag, der både giver dem noget at tænke over og noget at smile af. For mig er en god skole et sted, hvor alle føler sig set og hørt, og hvor vi sammen kan skabe et trygt rum, hvor eleverne kan udfolde deres potentiale – med plads til både seriøsitet og masser af grin!

Christina Løye Sandager - lærer

Om mig: Mit navn er Christina, jeg er 25 år gammel og bor i Jelling. Jeg kommer fra Sjælland, hvor jeg har boet hele mit liv, indtil jeg startede på læreruddannelsen i Jelling. Der blev jeg færdig i sommeren 2023. Jeg har historie, samfundsfag og madkundskab. Jeg er i min fritid FDF leder i Jelling og håber at kan trække nogle af de kompetencer ind i min undervisning.

God skole er, hvor der er plads til alle elever som er på deres individuelle niveau og at der ind imellem er plads til at lave noget anderledes end den klassiske skole.

Nils Dyrberg Bunderup - lærervikar

Om mig: Mit navn er Nils og jeg er 19 år gammel. Jeg er lige blevet færdig med en HF uddannelse i Vejle, hvorefter jeg er blevet SFO medhjælper og vikarlærer på Jelling friskole. Jeg er en meget udadvendt person, og jeg elsker at omgås andre mennesker.
Jeg er meget musik interesseret og elsker at dyrke sport.

God skole er, et sted hvor man kan udvikle sig både fagligt og personligt, men samtidigt hygge sig. Det skal være et sted hvor man kan danne nye venskaber og trives sundt med hinanden. En god skole er også en skole hvor man føler sig tryg og hvor man ikke føler sig dømt. Det er også et sted, hvor man kan få adgang til ekstra hjælp eller støtte hvis man har udfordringer – enten fagligt eller socialt. Hver elev skal føle sig set og føle at blive taget hånd om, da alle kommer med forskellig bagage.

Pædagogisk personale

Lotte - Fritidspædagogisk leder

Om mig: Jeg er årgang 1980, født og opvokset i Bredsten. Jeg bor i Balle med min mand og vores kat Luci. Jeg har 2 bonussønner og er bedsteforældre til lille Liam.

Jeg har været en del af friskoleverdenen i 13 år, og ser dette som et vigtigt aktiv i forhold til mine værdier og kompetencer.

I min fritid ser jeg meget fodbold og er stor fan af Vejle Boldklub. Denne interesse deler jeg med min mand og vi mødes ofte på stadion med venner og familie. 
Yderligere er vi campister, hvor vi nyder naturen, vandet og fællesskabet med de andre campister. 

God skole er, når børn, forældre og ansatte trives i et forpligtende fællesskab. 
En god skole er når elever bliver set og anerkendt, således at de har de bedste forudsætninger for at udvikle sig.
God skole er, når der er fokus på relationsarbejde, så elever og medarbejdere føler, at de er vigtige medspillere når det kommer til det at lave god skole.

Susanne Thyme Hildebrandt - støttepædagog og lærer

Om mig: Jeg er årgang 1978 og bor med mine 2 piger i Jelling.

Jeg er uddannet dekoratør og pædagog.

I skoledelen har jeg forskellige funktioner. Jeg er holdlærer, støtte og AKT. Jeg er ligeledes tilknyttet SFO/klub og jeg er en fast del af det pædagogiske team.

Det bedste ved friskolen er, at der er plads til, at de personlige og faglige kompetencer kommer i spil, hvilket er til god gavn for børnene. Børnene får dermed engageret og nærværende voksne og de voksne får omvendt, engageret og lærevillige børn. Mit grundlæggende fokus er at skabe trivsel, da trivsel er grundlaget for læring. 

Min fritid bruges på indretning og kreative aktiviteter af forskellig art. Derudover går jeg til badminton og kor.

God skole er, når alle har en værdi i fællesskabet. Det giver de bedste forudsætninger for trivsel, læring og udvikling.

Iben Dyrberg Kjærholm - pædagog

Benjamin Hjort

Valgperiode: 2023-2025 (Forældrekredsen)

Bestyrelsespost: Formand

Stilling: Specialkonsulent HR, Region Syddanmark

Børn i friskolen: 3 børn på hhv hold 1, hold 6 og hold 8

Gik selv i skole i årene: 1985-2006, først på Søndermarkskolen i Billund, siden på Grindsted Gymnasium og Syddansk Universitet i Odense, hvorfra jeg har en kandidatgrad i statskundskab.

Jeg er med i bestyrelsen, fordi jeg har stærke holdninger til friskolearbejdet og et ønske om at føre dem ud i livet. Jeg vil bringe højskolen ind i friskolen og gøre op med den instrumentalisering og korrekthedskultur, som gennemsyrer hele det danske uddannelsessystem i øjeblikket. Jeg drømmer om et nært og forpligtende dannelsesfællesskab, hvor relationer, fordybelse og kreativitet bliver mål i sig selv. Et sted, hvor fri og kritisk tænkning og idérigdom kan trives og vokse.

Det, jeg bringer til bordet, er ambitionen om at skabe et alternativ til det etablerede skolesystem med fokus på det hele menneske; på elevernes modning, refleksion, fordybelse og deres forberedelse til livet som voksne samfundsborgere og medlemmer af små og store fællesskaber. Personligt og professionelt har jeg erfaring med undervisning (i gymnasiet), uddannelsesledelse, kvalitetsudvikling, interessevaretagelse, strategiarbejde og sekretariatsbetjening.

Det vigtigste ved bestyrelsesarbejdet er, at tage ansvar og sætte klare og entydige mål for skolens virke – og at se til, at ansatte, forældre og elever medvirker til at udleve disse målsætninger i det daglige. En klar skoleprofil er forudsætningen for at kunne trække i samme retning, ligesom en klar skoleprofil på samme tid er forudsætningen for at fastholde et attraktivt rekrutteringsgrundlag, både hvad angår nye ansatte og nye elever (og forældre).

 

Elisa Hambly Malmstrøm

Valgperiode: 2023 – 2025. (Forældrekredsen)

Bestyrelsespost: Kassér

Stilling: Udviklingskonsulent i Hedensted kommune

Børn i friskolen: en pige på hold 7

Gik selv i skole i årene: Folkeskolen i 1980’erne og senere handelsskolen i Kolding.

Yndlingsfag fra egen skoletid: Matematik og Idræt var blandt favoritterne.

Jeg er med i bestyrelsen, fordi vi som forældre bærer ansvaret for at Jelling Friskole har de rigtige rammer til at uddanne vores børn.

Det, jeg bringer til bordet, er lysten til at “gi’ en hånd med”. Lysten til at udvikle vores børns skole og bidrage med kompetencer jeg har – Alt sammen i fællesskab med skolen personale og forældre.

Det bedste ved bestyrelsesarbejdet er, at være med til at bakke op omkring Friskolen og se den vokse med glade børn.

 

Ninna Midtgaard-Olesen

Valgperiode 2022 – 2024 (Forældrekredsen)

Gift med Mikkel Skov og mor til Karl årgang 08 og Vilhelm årgang 10.

Stilling: Speciallærer for børn med autisme og ADHD

Egen skoletid: Lindved skole 0.-8., Vandel efterskole 9.+10.Tørring gymnasium, Herning højskole, Jelling seminarium

Ynglingsfag i min skoletid: dansk, musik, teater, sprog

Jeg er blevet medlem af bestyrelsen, da jeg har en voksende interesse for at sætte præg på skolens udvikling og grundtanker. Jeg er meget begejstret for Jelling friskole og vil gerne være med til at sikre en fortsat tilgang til skolen, så der kan blive uddannet endnu flere verdensborgere.

Jeg har ambitioner for skolens hverdag og drift. Børns trivsel er grundlag for al læring og dette optager mig naturligt meget. Naturligt som mor, men også gennem mit arbejde som lærer. Jeg ønsker, at alle børn på Jelling friskole trives i skole og sfo. Dette både socialt med børn og voksne, men også ved at sikre et godt arbejdsmiljø for børn og voksne. Dette bla. ved at vi kender hinanden og har et fællesskab på kryds og tværs.

 

Iben Søgaard Stephansen (Skolekredsen)

Valgperiode: 2022-2024

Stilling: Revisor, HD(R) ved Lillebælt Revision i Middelfart

Børn i friskolen: Adam på Hold 4 og Mille på Hold 1.

Egen skoletid: Gadbjerg Skole kl. 0. – 7., Ikærskolen 8. – 9., HHX på Vejle Handelsskole og efterfølgende IBC og SDU i Kolding.

Yndlingsfag i min skoletid: Matematik, engelsk og krea/billedkunst.

Jeg er med i bestyrelsen fordi jeg synes det er spændende at være med til at fremtidstænke Jelling Friskole. Jeg synes det er relevant at vi arbejder med skolens værdier og mål, og samtidig holder fokus på de økonomiske aspekter, så vi sammen med skolens ansatte, forældre og børn kan skabe det bedste grundlag for Jelling Friskole og uddanne flere verdensborgere i fremtiden. Vi som familie er rigtige glade for Jelling Friskole og det fællesskab vi oplever både som børn på skolen og som forældre.

Det bedste ved bestyrelsesarbejdet er at være med til at sikre den bedste udgave af Jelling Friskole til alle nuværende men også alle kommende elever. 

 

Signe Brouer

Valgperiode: 2023-2025 (Forældrekredsen)

Bestyrelsespost: Næstformand

 

Casper Øyås Borch Madsen

Valgperiode: 2023-2025 (Skolekredsen)

Stilling: Højskolelærer på Brandbjerg Højskole

 

Nana Holm Kristiansen 

Valgperiode: 2022-2024 (Forældrekredsen)

 

Lisbeth Frandsen Mindested

Valgperiode: 2023-2024 (suppleant, Forældrekredsen)

 

Josefine Majlund Buschardt 

Valgperiode: 2023-2024 (suppleant, Skolekredsen)

Forældre- og skolekreds

En friskole skal have et bagland for sin skolevirksomhed – et bagland, der definerer og bakker op om friskolens værdigrundlag. På Jelling friskole består baglandet dels af forældre til børn på skolen og dels af andre borgere og interesserede, der gerne vil bakke op om friskolen. Forældrene organiseres automatisk i forældrekredsen og andre interesserede organiseres i skolekredsen. Friskolens bestyrelse sammensættes af medlemmer fra henholdsvis forældre- samt skolekreds.

Et medlemsskab af skolekredsen giver stemmeret til friskolens generalforsamling, der afholdes om foråret. Medlemmer vil automatisk blive inviteret til skolearrangementer i løbet af året og vil kunne følge skolens gang via elektronisk udsendte nyhedsbreve.

Man er automatisk medlem af Forældrekredsen, hvis man har forældremyndigheden over et barn i skolen. Andre voksne omkring barnet f.eks. bonusforældre og bedsteforældre kan via medlemskab af skolekredsen også have direkte indflydelse på friskolens virke. På samme måde kan andre f.eks. borgere i Jelling, der gerne vil bakke op om Jelling Friskoles værdigrundlag, melde sig ind i skolekredsen og således have indflydelse på skolens virke. Kommende forældre kan eventuelt melde sig ind i skolekredsen nu og senere overgå til forældrekredsen, når barnet er startet på skolen.

Man kan melde sig ind i Jelling Friskoles skolekreds ved at skrive en mail til info@jellingfriskole.dk eller ved at få udleveret en tilmeldingsblanket på skolens kontor. Det er for nuværende gratis at melde sig ind i skolekredsen.

I Jelling Friskoles vedtægter står der i §4 om forældrekreds og skolekreds:

“For at have stemmeret ved skolens generalforsamling, skal man enten være medlem af forældrekredsen eller skolekredsen. Man kan kun være medlem i een af kredsene.”

Stk. 2:
Forældrekredsen består af forældrene til børn på skole. Forældrenes rettigheder, i medfør af “Lov om friskoler og private grundskoler mv.” og denne vedtægt, tilkommer den eller de personer, der har forældremyndighed over eleven og skolen kan anse den, der har eleven i pleje, for bemyndiget til at handle på forældremyndighedens indehavers vegne, dog ikke for så vidt angår spørgsmålet om skolegangens begyndelse og varrighed.

Stk. 3:
Skolekredsen består af personer, som ønsker at bidrage til skolens virke og bagland. Bestyrelsen godkender medlemmerne samt fastsætter kontingent for medlemskab af skolekredsen. Bestyrelsens afgørelse om medlemskab kan indankes for generalforsamlingen såvel af den, bestyrelsen har afslået at optage, som af et eventuelt mindretal i bestyrelsen.

Som forælder til et barn på Jelling Friskole er du automatisk medlem af støtteforeningen.

Støtteforeningens bestyrelse består af forældre fra Jelling Friskole, der frivilligt engagerer sig i forskellige aktiviteter, som bidrager til skolen og børnenes fællesskab.

Det er dem, som er i foreningen, der sætter retningen for, hvad foreningen skal kaste sig over med energi og penge, samt hvor ofte vi mødes.

Vi har hidtil stået for arrangementer som Høstfest, Julefest, Loppemarked og Sankt Hans.
Foreningen får penge ind fra de forskellige arrangementer og fra sponsorater fra OK Benzin.
Vi har for eksempel hjulpet med finansiering af ny hjemmeside samt materiel til skolen ude og inde.

Vi drømmer om at søge fondsmidler til en opgradering af legepladsen og lækkert inventar. Hvis du har gode idéer, må du meget gerne blive en del af støtteforeningens bestyrelse.
Hvis du vil i kontakt med os, eller gerne vil lege med, kan du skrive til os på Viggo – send til “Støtteforeningen”.

Du kan med et OK kort støtte Jelling Friskoles støtteforening hver gang du tanker.

Du kan downloade app’en eller bestille kortet her.